1937- 2017
1937

Kitty overleed op 79 jarige leeftijd - 2017
 
 
Ze studeerde aan de Toneelschool Arnhem.
Kitty is sinds de oprichting van Toneelgroep Amsterdam in 1987 aan het gezelschap verbonden. Bij Toneelgroep Amsterdam en speelde daar toneelrollen in onder andere Na de Zondeval, Zomertrilogie, Phaedra, Hedda Gabler, Tragedie, Intra-Muros, Teorema, Sonic Boom, Barmhartige Samaritanen, Oidipous, Snaren, The Massacre At Paris, Dark Lady, Herakles, Rijgdraad, Maanlicht, Mooi Weer Vandaag, King Lear en Medea. En nu te zien in Kings of War (http://tga.nl/voorstellingen/kings-of-war)
Bij de Nederlandse Comedie was zij te zien in onder andere Vrijdag, De Driestuivers Opera en De Getatoeëerde Roos. Bij het gezelschap Baal speelde Kitty in diverse stukken waaronder Moeder Courage En Haar Kinderen, Leedvermaak, George Sand en Nekrassov.
In theaterseizoen 2013-2014 speelde zij haar eerste solo voorstelling Courbois, Parels van Poëzie. Komend seizoen is zij te zien in de voorstelling La Paloma
Kitty vertolkte diverse rollen in films waaronder Kinkerstraat, Gebroken Rood, Deining, Qui Vive, Hoogste Tijd, Leedvermaak, Op Hoop Van Zegen, Flesh & Blood, De Mannetjesmaker, An Bloem. Vrijdag, Twee Vorstinnen En Een Vorst, Het Debuut en Het Gangstermeisje. Zij speelde in diverse televisieseries waaronder Een Mens Van Goede Wil, Het Wassende Water, Mevrouw De Minister, Goede Daden Bij Daglicht Uitgeschakeld, Oma Hondje, Prettig Geregeld, Oude Tongen, Mus, Spijkerhoek, Armoede en De Zomer Van ’45, Dokter Tinus en de telefilm Nooit te Oud. In 2014 was zij te zien Hartenstraat in de regie van Sanne Vogel.
Naast haar activiteiten op toneel geeft Kitty ook les op de Toneelschool Arnhem. In 1961 werd Kitty genomineerd voor een Colombina voor de rol van Rosadelle Rose in De getatoeëerde Roos (Ko van Dijk). In 1978 ontving Kitty een Colombina voor de rol van Mouton Nekrassov (Rudolf Lucieer).
In 2010 ontving zij ter gelegenheid van haar vijftigjarig jubileum aan het Nederlandse toneel de Courbois-Parel en het Ereteken van Verdienste van de gemeente Amsterdam.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photo by Anne Reinke
© Anne Reinke