Britte Lagcher
1989

is in 2012 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA). Daarna vertolkte zij in het theater rollen in onder meer Lenny (over het leven van Lenny Bruce; regie door Eran Ben Michael) en in Hendrik Groen (Bostheater Producties) als ‘Eefje en Eugenie’. In 2019 ging het vervolg op deze voorstelling, genaamd Hendrik Groen, Zolang er Leven Is, in première. Daarna speelde zij in 2020 in de voorstellingen Constellations en De Vloer Op. In 2022 was Britte te zien in de toneelproductie De Brieven van Mia en zal ze te zien in het derde deel van Hendrik Groen: Opgewekt naar de Eindstreep.
 
Daarnaast vertolkte Britte rollen in de televisieseries Ramses (AVRO), Overspel 3 (BNNVARA) en Land van Lubbers (AVROTROS) en de Engelse serie Van der Valk 3. Ze speelde de rol van ‘Liv Schoute’ in Videoland-serie Suspects, en de rol van ‘Xanna’ in drie seizoenen van de RTL 4-serie Meisje van Plezier. Afgelopen jaar was Britte te zien in de AVROTROS series Flikken Rotterdam en Ten Minste Houdbaar Tot en momenteel is Britte te bewonderen in de dramaserie Rampvlucht over de Bijlmerramp als ‘Arts Nina’.
 

Ook was Britte meerdere malen in de bioscoop te zien in onder meer Gek van Geluk (regie van Johan Nijenhuis 2017), Riphagen (2018), Redbad (2018), de kerstfilm All You Need is Love (2019). In oktober 2022 gaat de speelfilm El Houb in première waar ze de rol van ‘Eline’ vertolkte.
 
In 2021 nam Britte deel aan Expeditie Robinson, waar ze de finale behaalde.