Hans Kesting
1960

speelt sinds 1987 bij ITA (voorheen TGA). Sinds zijn aanstelling bij ITA speelt hij in diverse voorstellingen per theaterseizoen. Zo was hij te bewonderen in menig voorstelling van Ivo Van Hove, waaronder: The Fountainhead, Othello, Dingen Die Voorbij Gaan en Romeinse Tragedies. Ook was hij te zien in de voorstelling De Welwillenden van Guy Cassiers. In seizoen 2021/2022 is hij te zien in zijn solovoorstelling Wie Heeft Mijn Vader Vermoord?, Judas, The Damned, Een Klein Leven, Ibsen huis en Age of Rage.
 
Hans Kesting won een Louis d’Or voor zijn rol als ‘Richard III’ in Kings of War en voor de rol van ‘Roy Cohn’ in Angels in America. Hij werd daarnaast genomineerd voor een Louis d’Or voor zijn rollen als ‘Norman’ in Kruistochten, ‘Marc Antony’ in Romeinse Tragedies en voor zijn solovoorstelling Wie Heeft Mijn Vader Vermoord?. Op dit moment is Hans Kesting de drager van de prestigieuze Albert van Dalsumring die hij in 2015 overnam van Gijs Scholten van Aschat.
 
Naast zijn werk bij ITA schitterde hij in verschillende films, zoals Vincent and Theo (in regie van Robert Altman), Karakter (genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film), Code Blue, Amsterdam (in regie van Ivo Van Hove) en in Do Not Disturb (in regie van Jude Law). In 2021 was hij te zien in de film Nr. 10 (in regie van Alex van Warmerdam).
 
Na een serie duo-presentaties met Paul de Leeuw presenteerde hij zijn eigen televisieprogramma's: Circus Pavlov en De Hans Kesting Show. Hij vervulde daarnaast rollen in televisieseries als Baantjer, Intensive Care, Keyzer & De Boer Advocaten, CMC en DNA. Sinds 2020 is hij zien in de eerste Nederlandse Netflix-serie Ares en de EO-serie Hoogvliegers.
 
In Het Klokhuis speelt Hans Kesting talloze typetjes, zoals de onhandige kantoorbediende ‘Benema’ en de irritante buurman ‘Pascom’. Hij is daarnaast regelmatig te zien in de NTR-serie Welkom in de … (jaren 60, etc.). Ook is hij ieder jaar Sinterklaas in Sint en Paul Pakken uit! van Paul de Leeuw.