Jochum ten Haaf
1978

studeerde in 2001 af aan de Toneelacademie Maastricht. Vrijwel meteen daarna vertolkte hij de titelrol in Vincent in Brixton op West End en Broadway en speelde hij bij gerenommeerde Engelse gezelschappen The Royal Court en The Royal Shakespeare Company. Vanaf 2003 was hij in Nederland te zien bij onder meer Toneelgroep Amsterdam in Rouw Siert Electra (regie van Ivo Van Hove) en bij Het Nationale Toneel.
 
Hij schitterde daarnaast in films als Steekspel (regie van Paul Verhoeven), Nightwatching (regie van Peter Greenaway), Charles II (regie van Joe Wright) en Bankier van het Verzet. Jochum was in 2017 te zien in Het Verlangen (regie van Joram Lürssen) en in de voor een Oscar genomineerde film Dunkirk in regie van Christopher Nolan. In 2021 was Jochum te zien in de telefilm Good Bad Girl.
 
Hij acteerde in verschillende Engelse, Duitse en Nederlandse televisieseries zoals Vuurzee, Crossing Lines, Vechtershart, Van God Los, Der Amsterdam Krimi en The Widow. Ook speelde hij de rol van ‘Ewald Polmans’ in de miniserie Stanley H. In 2020 was hij te zien in de series Vliegende Hollanders en Commando’s. Binnenkort is hij te zien in de nieuwe BNNVARA-serie BuZa. In 2022 is Jochum te zien in de serie The Spectacular.