Kees Boot
1970

 
Showreel https://vimeo.com/684586200
rondde zijn studie aan de Amsterdamse Toneelschool af in 1995. Hij maakte daarna onderdeel uit van het gezelschap Tevengebroed, waarmee hij te zien was in voorstellingen als Bierkaai, Kaalslag en OUT.
 
Hij brak door bij het grote publiek als de haastige manager ‘John’ in de Cup-a-Soupreclame. Een andere rol die hem op televisie faam bezorgde, was die van ruwe bolster ‘Johnny’ in het tweede en derde seizoen van de serie All Stars. Verder was hij te zien in onder andere Flikken Maastricht (2011) en Flikken Rotterdam (2016), het tweede seizoen van Overspel, Als de Dijken Breken (in de rol van ‘Stanley’), Moordvouw (2017) en De 12 van Oldenheim (2017). In 2019 speelde hij in de Vlaamse versie van De Luizenmoeder. Ook was hij te bewonderen zijn in de Britse serie Van Der Valk, de Nederlandse komedieserie Toren C en in De Toekomst Is Fantastisch (VPRO). Daarnaast is Kees Boot te zien in de satirische serie Nieuw Zeer (van Niek Barendsen) en in Mijn Kleine Grote Broer.
 
In het theater schitterde hij onder meer in het satirische stuk Popcorn van Ben Elton, een rol waarvoor hij de Arlecchino (Beste Mannelijke Bijrol) ontving. Naast Paul de Leeuw en Simone Kleinsma stond hij in de veelgeprezen voorstelling Aan het Einde van de Regenboog. Verder acteerde hij in diverse vrije producties, zoals de voorstelling King Lear bij het Amsterdamse Bos Theater. Daarnaast was hij onder meer te zien in de musicals Ciske de Rat (2006-2009) in de rol van vader ‘Frans Vrijmoeth’, Petticoat (2010-2011), Hij Gelooft in Mij! (2014-2015) en in De Marathon (2017). In 2018 was hij te bewonderen in de spektakelvoorstelling Het Pauperparadijs in Carré. In dat jaar ging ook de nieuwe musical All Stars in première.
 
Op het witte doek vertolkte hij rollen in diverse films, zoals LekMarikenFlorisMoordwijven, Hoe duur was de Suiker, Valentino, Hartenstraat en Pijnstillers. Ook had Kees Boot een grote rol in de film Whitestar. In 2021 is hij te zien in Herri in Huize Gerri (in regie van Frank Lammers) en Fuck de Liefde 2.
 
Kees Boot deed in 2013 mee aan Expeditie Robinson en in het najaar van 2019 schaatste hij wedstrijden tegen andere bekende Nederlanders in De IJzersterkste. Ook was hij te zien in het eerste seizoen van De Verraders.
 
Hij is daarnaast sinds jaar en dag het vaste gezicht van de Ziggo-reclames.