Rein Hofman
1980

studeerde in 2005 af aan de Kleinkunstacademie te Amsterdam.
 
In theater was hij te bewonderen in stukken als Doe Maar de Musical,  Ja Zuster Nee Zuster, When Harry Met Sally, Who’s Afraid of Woody Allen, Erbij of Niet Erbij, Pumps en Panalties, de muzikale theatervoorstelling Watskebeurt (Bostheater Producties) en Het Meisje met de Zwavelstokjes. Ook was Rein op Theaterfestival De Parade te zien in verscheidene voorstellingen.
 
Rein schitterde in diverse films, zoals Brief voor de Koning, Gebroken Rood, Finnemans, Homies, Wonderbroeders, Michiel de Ruyter, de telefilm Fake, Soof 2, Oh Baby!, Circus Noel, Kruimeltje en de telefilm Kuthoer. In 2021 was hij te zien in Mijn Beste Vriendin Anne Frank.
 
Ook vervulde Rein gastrollen in de series Lieve Lisa, Vrijland, Levenslied, Divorce, Familie Kruys, Mees Kees, Goedenavond Dames en Heren, Danny Lowinsky, De Zaak Menten, La Famiglia, Knofje, Morten, Wat een Verhaal, Spangas, De Club van Lelijke Kinderen, Hoogvliegers, DNA, Meisje van Plezier (S3) en All Stars en Zonen. Op dit moment is hij te zien in de serie Maud en Babs, naast Rivka Lodeizen en Loes Luca. In 2022 is Rein te zien in de nieuwe jeugdserie AAP.
 
Showreel: https://youtu.be/D1BWkTzPLi8