Renée Fokker
1961

was van 2004 tot 2010 verbonden aan Toneelgroep Amsterdam en was te bewonderen in voorstellingen als Kruistochten, Romeinse Tragedies, Scènes uit een Huwelijk, Kreten en Gefluister en Antonioni Project. Vóór haar vaste aanstelling bij Toneelgroep Amsterdam was zij gastactrice in Teorema, Nacht van de Bonobo’s (waarvoor zij werd genomineerd voor een Colombina) en theaterproducties als Met Grote Blijdschap, Het Diner en Geluk. In 2019 speelde zij in de voorstelling Wijn van Hummelinck Stuurman en vervulde zij de rol van ‘Astrid Holleeder’ in de voorstelling Judas.
 
Renée Fokker schitterde in diverse films, zoals Blind Date (waarvoor zij een Gouden Kalf won), Zadelpijn, Het Paradijs (waarvoor zij een Golden FIPA won), Oh Baby!, en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn naar het boek van Daphne Dekkers.
 
Verder acteerde zij in televisieproducties als De Zomer van ’45, Vrouwen Vleugel, Grijpstra en de Gier en was ze te zien in onder meer Overspel, Zwarte Tulp, Meiden van de Herengracht, de Vlaamse series Beau Séjour, Chaussée d’Amour en  Odds, en de KPN serie De Mannentester. Daarnaast leerde zij in 2019 wedstrijdschaatsen in het programma De IJzersterkste, en was zij te zien in Flikken Maastricht. In 2021 was Renée Fokker te zien in De Slimste Mens en was zij ‘De Mol’ in Wie is de Mol?.