Rop Verheijen
1974

is acteur in televisieseries en theater. Hij studeerde in 1998 af aan de Toneelschool Amsterdam. Na het behalen van zijn diploma speelde hij onder meer in toneelstukken bij het Nationale Toneel, de Toneelschuur en de Toneelmakerij.
 
De meeste mensen zullen hem kennen als vader Walter uit de hit-serie De Luizenmoeder (beide seizoenen) of kennen hem nog van zijn rol als Robin Visser in Goede Tijden Slechte Tijden. Hij schitterde 5 seizoenen lang als de broer van Linde de Mol in de populaire serie De Familie Kruys. Verder speelt hij rollen in Het Klokhuis, en de NTR series Welkom in de … en het NPO1 AVRO/TROS programma Je had erbij moeten zijn. Rond de feestdagen in 2018 ging de nieuwe Kerstfilm All You Need is Love in première waarin hij de rol van Japie vertolkte.
 
Hij was te bewonderen in musicals als UrinetownSunday In The Park With George en in Toon en sloot zich aan bij cabaretgroep Purper. Hij maakte de kerstrevue Spuitsneeuw samen met Alex Klaassen en Tina de Bruin. Verder maakt Rop deel uit van muziektheatergroep tg BloodyMary. In het theater was hij te zien in o.a.  Zorro, We Want More, The Play That goes Wrong en de zeer succesvolle voorstelling Singel Camping van Bostheater Producties. Afgelopen seizoen ging ook de zeer goed gerecenseerde voorstelling Zwijnenstal in premiere.
 
Binnenkort zal Rop ook Moltalk gaan presenteren. Een talkshow na elke aflevering van Wie Is De Mol?.