Rop Verheijen
1974

is acteur in televisieseries en theater. Hij studeerde in 1998 af aan de Toneelschool Amsterdam. Na het behalen van zijn diploma speelde hij onder meer in toneelstukken bij het Nationale Toneel, de Toneelschuur en de Toneelmakerij. Hij was ook een tijd aangesloten bij cabaretgroep Purper.
 
De meeste mensen zullen hem kennen als vader ‘Walter’ uit de hitserie De Luizenmoeder of kennen hem nog van zijn rol als ‘Robin Visser’ uit Goede Tijden Slechte Tijden. Hij schitterde daarnaast vijf seizoenen lang als de broer van Linda de Mol in de populaire serie De Familie Kruys. Ook speelt hij rollen in Het Klokhuis, en de Welkom in de […]-series . Daarnaast was hij kandidaat in het zesde seizoen van Wie is de Mol?. Rond de feestdagen in 2018 ging de kerstfilm All You Need is Love in première, waarin hij de rol van ‘Japie’ vertolkte. Eind 2021 vertolkt Verheijen de stem van ‘Miss Crawly’ in de animatiefilm Sing 2.
 
Verheijen was te bewonderen in musicals als UrinetownSunday In The Park With George en Toon. Hij maakte de kerstrevue Spuitsneeuw samen met Alex Klaassen en Tina de Bruin. Verder maakt Verheijen deel uit van muziektheatergroep BloodyMary. In het theater was hij te zien in onder meer Zorro, We Want More, The Play That Goes Wrong, Zwijnenstal en de zeer succesvolle voorstelling Single Camping (Bostheater Producties). In 2021 speelde hij in de voorstelling Hans en Griet, naar het bekende sprookje. In het voorjaar van 2022 is Verheijen te zien in de familie- en schoolvoorstelling Belle en het Beest en Volkstuincomplex.
 
Sinds 2019 presenteert Verheijen samen met Marlijn Weerdenburg het populaire programma Moltalk.