Rop Verheijen
1974

is acteur in televisieseries en theater. Hij studeerde in 1998 af aan de Toneelschool Amsterdam. Na het behalen van zijn diploma speelde hij onder meer in toneelstukken bij het Nationale Toneel, de Toneelschuur en de Toneelmakerij waarmee hij nu in de theaters te zien is in Krijtkring.
 
Hij speelde in musicals als UrinetownSunday In The Park With George en in Toon en sloot zich aan bij cabaretgroep Purper. Hij maakte de kerstrevue Spuitsneeuw samen met Alex Klaassen en Tina de Bruin. Verder maakt Rop deel uit van muziektheatergroep tg BloodyMary.
 
Veel mensen kennen hem nog van zijn rol als Robin Visser in Goede Tijden Slechte Tijden, maar inmiddels is daar een lange lijst televisieprogramma's, theatervoorstellingen en musicals aan toegevoegd waaronder de successerie , De Luizenmoeder waar hij vader Walter speelt, 4 seizoenen van de populaire De Familie Kruys, Het Klokhuis, en de NTR serie Welkom in de …
 
In het theater was hij te zien in oa.  Zorro, We Want More, The Play That goes Wrong en komend seizoen Singel Camping van Bostheater Producties. En rond de feestdagen in 2018 ging de nieuwe Kerstfilm All You Need is Love in première waarin hij de rol van Japie vertolkt.