Susan Visser
1965

is een Nederlands actrice, onder meer bekend van haar rol als ‘Anouk Verschuur’ in de komische dramaserie Gooische Vrouwen. Dit programma won in 2009 de 44e Gouden Televizier-Ring
 
Visser kreeg begin jaren '90 nationale bekendheid door haar rol van ‘Dirkje’ in de comedyserie In de Vlaamsche Pot. Zij speelde deze rol toen ze nog studeerde aan de Toneelschool in Amsterdam. Later had zij rollen in series als All Stars, Baantjer, de Buurtsuper en Spangen. In 2014 was zij ‘de mol’ in Wie is de Mol?. Ook was zij te bewonderen in de RTL-serie Centraal Medisch Centrum, de dramaserie Als de Dijken Breken en Smeris S4 en S5 als ‘Laura’. Zij danste daarnaast samen met Thomas Cammaert in Dance Dance Dance. Sinds zomer 2021 is zij te zien in de Videoland-serie Follow the SOA. In 2022 speelt Visser een gastrol in de dramaserie Diepe Gronden, naast Linda de Mol.
 
Naast haar televisiewerk schitterde Visser ook in rollen in het theater, zoals Dat Smoel (Het Nationale Toneel), Veel Gedoe om Niks (De Utrechtse Spelen), Madame Bovary & Winterbloemen (Theatergroep Suburbia), Man van je Leven (DeLaMar theaterproducties), Célia (Urban Myth), De Verleidsters (Bos Theaterproducties) en De Grootste Helft samen met Eric Corton (Heads and Tales).
 
Visser speelde ook in de films Polleke, Amazones (nominatie Gouden Kalf Beste Actrice), Lover of Loser, Richting West, Gooische Vrouwen de film 1 & 2 (nominatie Rembrandt Award), Taped (nominatie Gouden Kalf Beste Actrice & nominatie Rembrandt Award), Smoorverliefd, Hartenstraat , 2/11 Het Spel van de Wolf, De Held naar het boek van Jessica Durlacher in regie van Menno Meyers, Gek van Oranje en in de Johan Nijenhuisfilm Verliefd op Cuba.