Tina de Bruin
1975

studeerde in 2000 af aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. In 2002 won zij de persoonlijkheidsprijs op het Camarettenfestival.
 
Zij was onder meer te zien in de theatervoorstellingen De Kortste Eeuw (Orkater),
De Verschrikkelijke Moeder (Alex van Warmerdam), Toon – De Musical (VV Entertainment), De Eetclub (Bos Theaterproducties) en in Hij Gelooft In Mij (Joop van den Ende Theaterproducties), Spuitsneeuw (naast Alex Klaasen en Rop Verheijen), Bedscènes (DeLaMar Producties), We Want More (Bos Theaterproducties) en The Play That Goes Wrong (Bos theaterproducties). In 2022 staat Tina op het toneel met Volkstuincomplex (Bos Theaterproducties)
 
Op televisie schitterde Tina in series als Julia’s Tango (Net5) Bernhard, Schavuit van Oranje (EO) en het humoristische televisieprogramma Tequila. Zij presenteerde Kannibalen en De Nieuwste Show (BNN). Daarnaast speelde zij in shows als Wat Als? (RTL4) en de televisieseries Gouden Bergen en Meiden van de Herengracht. Zij vervult regelmatig rollen in Het Klokhuis en de populaire NTR-series Welkom Bij De Romeinen, Welkom in de IJzeren Eeuw, etc. In 2017 was Tina te zien in de succesvolle serie Bitterzoet van LINDA.TV. Ook acteerde zij in Wakker Worden en Het Geheim van Eyk. In 2018 werkte ze mee aan series als Foute Vriendinnen (RTL), Dr Tinus (SBS) en de successerie Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen (Omroep Max). In 2019 was Tina te bewonderen in Random Shit (Videoland), Familie Kruys, Kees & Co (waarin Tina de rol van ‘Coosje’ vertolkte), van Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen S2, Wat een Verhaal en Toren C. In 2021 vertolkte Tina de rol van ‘Solane’ in Hoe Mijn Keurige Ouders in de Bak Belandden.
 
Tina was op televisie daarnaast te zien in programma’s als Wie is de Mol?, Wie is de Mol? -Jubileumseizoen 2020, het escaperoomprogrmma Code van Coppens: de Wraak van de Belgen (samen met Leonie Ter Braak), het humoristische programma Experimensen, Ik Hou Van Holland, Als Banken Konden Praten, De Zak van Sinterklaas, Deze Quiz Is Voor Jou, Wie Ben Ik? en Beat the Champions. Ook was zij gastjurylid Drag Race Holland.
 
Tina is tevens te bewonderen in films als Joy Meal (Mathijs Geijskes), Kan Door Huid Heen (Esther Rots), Gooische Vrouwen - De Film (Will Koopman), de komedie Chez Nous (Tim Oliehoek) en Toen was Geluk Nog Heel Gewoon (Ineke Houtman). In 2017 Speelde zij in Oh Baby (Thomas Acda) en in 2018 in Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding (Barbara Bredero). In de zomer van 2019 was zij te zien in Whitestar (Jamel Aattache) en in de wintermaanden in Huisvrouwen Bestaan Niet 2 (Aniëlle Webster). Ook speelt zij in De Grote Slijmfilm en De Grote Slijmfilm 2 (Hans Somers) en Niks Vreemds aan. Begin 2022 is Tina te zien in Costa!.
 
Sinds 2012 is Tina de vaste voice-over van televisiezender TLC.

Download bio