Tjebbo Gerritsma
1972

werd geboren in Utrecht. In 1990 speelde hij zijn eerste filmrol in de korte film Spelen of Sterven van Frank Krom. Hij studeerde in 1999 af aan de Toneelschool Amsterdam.

Van 2004 tot 2017 was Tjebbo als vaste acteur verbonden aan De Toneelmakerij. Hij stond in vele voorstellingen, zoals De Tantes, Lief en Leed in het Leven van de Giraf, Jamal en Enkeltje Amsterdam. Daarna was hij te zien in Fiddler (in regie van Ruut Weissman, Stage Entertainment), Kras van Paul Knieriem (Toneelmakerij) en Casablanca (Matzer Theaterproducties).
 
Daarnaast heeft Tjebbo diverse rollen vertolkt in televisieseries en -films. In 2010 had hij een belangrijke bijrol in Bellicher: De Macht van Meneer Miller als ‘Gijs van Olde Nijland’ (VPRO). In 2011 en 2012 vertolkte hij de rollen van ‘Marco’ in de RTL 4-comedy Iedereen is Gek op Jack en van vader in de kinderserie Trollie (KRO-NCRV). Ook was hij te bewonderen in de korte Videolandserie Wakker Worden, Smeris S3 (BNNVARA), Draadstaal (NPO), Voetbalmaffia (KRO-NCRV), de NTR-series Klokhuis en Welkom in…, het tweede seizoen van SOOF De Serie (RTL), de Centraal-film Wat Je Vindt Mag Je Houden en De Familie Kruys, DNA, Toren C, Nieuw Zeer (NTR), Dertigers (BNNVARA), De K van Karlijn (Net5) en Studio Snugger (NTR). Tjebbo speelt daarnaast in de internetserie De Slet van 6VWO.

In de bioscoop schitterde hij in films als Riphagen (in regie van Pieter Kuipers), SOOF 2, Schone Handen, Brammetje Baas, de succesvolle film Bankier van het Verzet, de internationaal bekroonde jeugdfilm Mijn Bijzonder Rare Week met Tess, Verliefd Op Cuba (in regie Johan Nijenhuis) en De Vloek van Lughus.
 
Tjebbo is tevens de vaste stem van de overheidsreclamecampagne over het COVID-19 beleid