Trix van Erkel
1997

Trix van Erkel (1997) is geboren in Amsterdam. Ze is actrice en theatermaakster.
Op haar twaalfde begon ze met lessen volgen aan de Amsterdamse Jeugdtheaterschool, waar ze haar liefde voor acteren en theatermaken ontdekte.
In 2022 studeerde zij af aan de toneelacademie in Maastricht, waar ze de acteursopleiding volgde. Tijdens haar studie vertolkte zij de rol van Rosa in de NPO1 serie Maud&Babs. 
Zij maakte in haar afstudeerjaar o.a. een voorstelling bij theater Artemis onder begeleiding van Jetse Batelaan. Direct na haar afstuderen speelde ze op de Parade in de Parade hit 'De lange Nasleep van een Korte Mededeling' van Kollektief op Kracht, het collectief waar zij zowel als maker als, als acteur deel van uit maakt.
Kenmerkend voor haar spel is haar assertiviteit, techniek en balans tussen ernst en luchtigheid. Vanuit een onderzoekende gedrevenheid zoekt ze altijd naar de kwetsbaarheid van haar personages.. Op dit moment werkt ze aan een voorstelling voor het CTF. In 2023 zal ze o.a. gaan draaien voor een serie en werkt ze samen met Kollektief op Kracht aan een nieuwe Paradevoorstelling.