Waldemar Torenstra
1974

is een geboren Amsterdammer, de stad waar hij ook de Toneelschool met succes afrondde.
 
4 seizoenen was hij te zien in de succesvolle dramaserie Divorce (RTL4) Daarvoor was hij te zien in de tv series LIJN 32 (KRO/NCRV) , Mixed Up’ (NCRV) en speelde hij twee seizoenen de rol van Rinus de Gier in Grijpstra & de Gier (RTL4), als ook twee seizoenen in de serie De Band (VARA) als Sven en speelde hij (gast)rollen in Julia’s Tango (NET5), Rauw (Talpa), Lieve Lust (Talpa), Waltz (VPRO), Zebra (NCRV) en Baantjer (RTL4). In najaar 2015 was hij te zien als Nick Roest in zijn oa zelf bedachte serie Vechtershart (BNN/VARA) waar een 2e seizoen verscheen in 2017.
 
Hij presenteerde de tv programma’s Ze is van mij (VPRO), Weg van Nederland (VPRO), De Zomer Draait Door (VARA), Dierenduel’ (VPRO), Aller Aller (AVRO jeugd) en UR (RVU).
 
In de bioscoop was hij te zie in oa de speelfilm Mijn Opa de Bankrover (regie Ineke Houtman), de verfilming van het succesvolle boek De Gelukkige Huisvrouw van Heleen van Royen in de regie van Antoinette Beumer (Gouden Film), Zomerhitte (naar het boek van Jan Wolkers) in de regie van Monique van de Ven, Brideflight in de regie van Ben Sombogaart en in 2002 speelde Waldemar de rol van Gerrit in de gelauwerde speelfilm Ja Zuster, Nee Zuster onder regie van Pieter Kramer, Ron Goossens: Low- Budget Stuntman (Steffen Haars/Flip vd Kuil), Huisvrouwen Bestaan Niet en op dit moment aan het draaien voor Baantjer, Het Begin... die in april 2019 uit zal komen in de bioscoop en Singel 39 in het voorjaar van 2019.
 
In het theater was hij te zien in oa To be or Not To be (Het Zuidelijk Toneel, Gijs de Lange). Daarvoor was hij te zien in de toneelvoorstellingen Emmi@Leo (regie: Wannie de Wijn), de toneelversie van Karakter (HumStu, Ger Thijs), Hera, de goddelijke musical (Hummelinck Stuurman, Bruun Kuijt) en The Beauty Queen of Leenane (V&V Entertainment/De Paardenkathedraal, Jos Thie). Tevens speelde hij rollen in producties als Hamlet De Trust, Theu Boermans) De Grote Vriendelijke Reus (’t Bos Theaterprodukties, Peter de Baan) en Ontdekking van de Hemel  (Hummelinck Stuurman, I. Cornelissen) in 2014/15. Hij sloot zich aan bij het toneelgezelschap Noord Nederlands Toneel waarmee hij te zien was in o.a. de voorstellingen Sympathy for the Devil (Matthijs Rümke), Othello en Lenny Bruce (Koos Terpstra). Seizoen (15/16) speelde hij een van de hoofdrollen in Advocaat van de Duivel(Bos Theaterproducties) en start hij in januari met de repetities voor ART ( More Theaterproducties) welke op 5 maart in première zal gaan.
 
Samen met Philip Delmaar schreef Waldemar het script van De Val in het kader van Telefilm 2017.