Freek Bartels
1986

Freek begon zijn carrière in 2001 bij de MusicAllFactory in Tilburg. Hij zette in 2004 zijn studie voort bij het Fontys Conservatorium, waar hij zangles kreeg van Edward Hoepelman
 
In het theater was hij te zien in o.a. Into The Woods (M-Lab), Les Misérables (Stage) en als Joseph in Jopesh and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Stage). In 2013 was hij te zien in het succesvolle theaterstuk The Normal Heart, die in 2014 in reprise ging.  Hij stond naast Simone Kleinsma in de musical Next to Normal (2011), speelde Oliver Barrett IV in Love Story( 2013/14) als Gaston in Beauty and the Beast (2015) en was hij te zien in Moeders en Zonen met Paul de Leeuw en Anne Wil Blankers. Hij speelde in A new Brain op de NSDM werf & de musical She loves me afgelopen zomer, daarnaast speelde hij samen met Stanley Burleson From Sammy with Love en speelde hij in Showponies,  Best of Broadway en Aida.en heeft hijShowponies 2 net afgerond met o.a. Alex Klaassen.  Vanaf 2020 te zien in de klassieker Hello Dolly.
 
Naast theater en musical speelde hij in de telefilm Sneeuwwitje en de Zeven Kleine Mensen, was hij in 2014 mede presentator van Fort Boyard en was hij een van de finalisten van Wie Is De Mol? seizoen 14. In 2016/17 was hij te zien in de televisieserie Petticoat in de rol van Maurice. Hij speelde ook nog in Jeuk en All You Need is Love.