Eva Van der Gucht
1977

is opgeleid aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 2000 afstudeerde. Vanaf 1998 speelt Eva in verschillende theaterproducties, zoals Het Mysterie van Charles Dickens, De Vriendelijke Grote Reus, Platonov, Monthy Python, De Koopman van Venetië en De Meisjes van Mussolini. In maart 2011 was zij te zien in ‘Othello’ bij theatergezelschap De Spelerij in de regie van Paula Bangels (BE)
Sinds 2000 is Eva ook op het witte doek te bewonderen. Ze speelde o.a. in de films Iedereen Beroemd (Oscar nominatie Beste Buitenlandse Film 2001), Kees de Jongen, Dik Trom,  Noordzee Texas’ (Bavo Defurne, BE) Tot Altijd (Nic Balthazar, BE) en Achtste Groepers Huilen Niet.
Daarnaast vervulde ze diverse rollen in televisieseries en programma’s, waaronder Najib en Julia, Baantjer, Kopspijkers, Wie is de Mol?, Walhalla en de Net5 serie S1ngle in Belgie was zij wekelijks te zien in de Vlaamse VTM-reeks Connie en Clyde. Ze is l een paar seizoenen te zien in de improvisatie serie De Vloer Op, die dit jaar ook voor het eerst het theater in is gegaan. Dit jaar zal ze te zien zijn in de Belgische bioscoop film De Collega's 2.0, nieuwe videolandserie Kerst met de Kuipers, Oogappels op BNNVARA en ging de internationel film Kursk in première.