Eva Van der Gucht
1977

studeerde in 2000 af aan de Academie voor Kleinkunst te Amsterdam. Vanaf 1998 speelde Eva in verschillende theaterproducties, zoals Het Mysterie van Charles Dickens, De Grote Vriendelijke Reus, Platonov, Monthy Python, De Koopman van Venetië en De Meisjes van Mussolini. In België is zij regelmatig te zien in voorstellingen van onder meer de Spelerij, zoals Othello, Vrijdag (Hugo Claus) Kat op een Heet Zinken Dak (Williams), en Oom Wanya (Tjechov). Ook speelde Eva in Marcus Azzini’s versie van Romeo en Julia. In 2019 was zij te zien zijn in de musicalversie van ’t Schaep met de Vijf Pooten, in de rol van ‘Doortje’. Voor deze rol werd zij genomineerd voor een Musical Award (beste vrouwelijke hoofdrol).

Sinds 2000 is Eva ook op het witte doek te bewonderen. Zij speelde onder meer in de films Iedereen Beroemd (Oscarnominatie Beste Buitenlandse Film 2001), Kees de Jongen, Dik Trom, Noordzee Texas (Bavo Defurne, BE) Tot Altijd (Nic Balthazar, BE), Achtste Groepers Huilen Niet, Zomer, Plan Bart, Jack Besteld een Broertje en Oude Liefde. In 2018 was zij te zien in de Engelstalige Belgisch-Luxemburgse film Kursk en de Vlaamse film De Collega’s 2.0. In 2021 was zij te zien in Mijn vader is een Saucisse en, naast Marion Cotilliard, in Annette. Daarnaast speelt zij ook in de kerstfilm Familie Claus 2, die eind 2021 verscheen.

Ook vervulde Eva diverse rollen in televisieseries en programma’s, waaronder Najib en Julia, Baantjer, Kopspijkers, Walhalla en de Net5-serie S1NGLE. Daarnaast was zij een deelnemer aan Wie is de Mol?. Sinds een paar seizoenen improviseert Eva in de serie De Vloer Op. In 2019 schitterde zij in de Videoland-serie Kerst met de Kuipers. Momenteel is Eva te zien in het vierde seizoen van Oogappels, en het tweede seizoen van de serie Mijn Beste Slechtste Vriendin is nu te streamen.
 
In België was Eva wekelijks te zien in de Vlaamse VTM-reeks Connie en Clyde. Ook is zij in België bekend van haar rol als ‘dokter Bea’ in de Dokter Bea Show.