Jack Wouterse
1957

was vroeger clown, jongleur, pisteknecht en directeur van zijn eigen kindertheater. Sinds 1979 is hij te zien in tientallen films, televisieseries en toneelstukken. Hij acteerde in films als De Noorderlingen, De Onfatsoenlijke Vrouw, De Jurk, Kruimeltje, Minoes, Pietje Bell, Pluk van de Petteflet, Vet Hard, Kruistocht in Spijkerbroek, Blag Dog, Frits en Franky, Chez Nous en Redbad. Met Theo van Gogh werkte hij onder meer aan Medea, 06/05, Najib en Julia en Baby Blue. Hij won in 1993 een Gouden Kalf voor zijn rol in En Route van Paul Ruven, en in 1999 een Fipa d'Or voor zijn rol in Suzy Q.
 
Sinds de jaren ’90 werkt hij regelmatig met onder meer Alize Zandwijk bij het RO Theater. Daar schitterde hij in de voorstellingen als Nachtasiel, Keefman, Veldheren, Oresteia, Kattenmoeras, King Lear, Het Misverstandt, Tocht Slaaf, Oedipus, Vreugdetranen Drogen Snel, De Zere Neus van Bergerac, Dood van een Handelsreiziger, Woef Side Story, Walden en zijn solovoorstelling Slaaf. In 2019 speelde hij zijn solovoorstelling De Laatste bij het Nationale Toneel en stond hij naast Arjan Ederveen in het theater met hun derde gezamenlijke theatervoorstelling Zin. In 2022 is Jack Wouterse te zien in de muziekvoorstelling Bloedkoraal.
 
Ook was Jack Wouterse te bewonderen in diverse tv-series, zoals Baantjer, Grijpstra en de Gier, All Stars, Van God Los, 't Schaep met de 5 Pooten, Dokter Tinus, Fenix en Flikken Rotterdam. Hij speelde ‘Fons’ in de AVROTROS-serie Koppensnellers en in 2020 was hij te zien in de tweede reeks van de VRT-serie Beau Séjour en de korte film Zwijg. In 2020 vervulde hij ook een gastrol in de NPO-serie All Stars. De korte film Smartlap, waarin Jack Wouterse een van de hoofdrollen vertolkt, kwam in 2021 uit.
 
Daarnaast is Jack Wouterse een veelgevraagd stemacteur en heeft hij aan vele karakters zijn stem verleend. Zo sprak hij de stem in van ‘Grote Smurf’ in De Smurfen, de stem van ‘Mannie’ in de Ice Age-films, de stem van ‘Vreselijke Sven’ in de Wickie de Viking-films en de stem van ‘Sully’ in Monsters Inc. Ook is zijn stem te horen in diverse commercials en televisieprogramma’s.